Over

Suzanne Hazenberg werd op 5 april 1964 in Amsterdam geboren. Na het gymnasium aan het Ir Lely Lyceum in Amsterdam studeerde zij Frans en Toegepaste Taalwetenschap aan de Vrije Universiteit. Vervolgens promoveerde zij in 1994 met het onderzoek ‘Een keur van woorden. De wenselijke en feitelijke receptieve woordenschat van anderstalige studenten.’

Met het schrijven van dit proefschrift ontdekte zij haar talent voor en plezier in schrijven. Ze ging aan de slag bij Doctor Proctor Scripts, wat enkele jaren later werd overgenomen door Endemol, en ging daar in 1996 aan de slag als dialoogschrijver voor ‘Goudkust’.

In 1997 kwam haar roman De vrouw van Emile uit bij De Bezige Bij.

Van 1997 tot 2005 werkte ze als dialoogschrijver en storyliner voor ‘Onderweg naar Morgen’ en van 2005 tot heden schrijft ze – nog steeds met veel plezier – dialogen en doet ze eindredactie voor ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

In september 2010 verscheen de humoristische thriller Obstructie bij uitgeverij Anthos, Daarna verschenen de thrillers Eet (2012), Thriller (2013) en De debutant (2015). In 2019 verscheen Magic Moment Resort bij Gloude Publishing.

Suzanne woont samen met haar man en kinderen in de buurt van Amsterdam.

 

 

 

 

 

Info